Belijdeniscursus

Belijdeniscursus: iets voor jou?

Je denkt erover om mee te doen met de belijdeniscursus. Maar je aarzelt… Is het wel iets voor mij? Ik heb nog zoveel twijfels… En ik weet nog helemaal niet of ik belijdenis wil doen…

Misschien kan ik je helpen met het verhaal van de twee mannen op weg naar Emmaüs. Ze zijn ontgoocheld na Jezus’ dood. Maar Jezus voegt zich bij hen en loopt met hen op. En dat is nu waar het om gaat bij ‘geloven’.
Het is het gaan van een weg, met vallen en opstaan. Soms ben je de weg kwijt, zoals die twee mannen. Maar Jezus zoekt je op en loopt met je mee, soms kilometers lang. En gaande-de-weg breekt het geloof door. Je bent er niet ineens, je groeit er naar toe.
Op de weg die je gaat, word je af en toe voor een keus gesteld. Want vlak voor het huis in Emmaüs doet Jezus alsof Hij verder wil gaan. Door de uitnodiging van de twee mannen gaat dat gelukkig niet door. Jezus komt bij hen binnen, breekt het brood en dan herkennen ze Hem. Ook dat hoort blijkbaar bij het geloof: een keuze maken.

Voor wie is dus de belijdenisgroep? Voor mensen die nog op weg zijn. En om verder te komen op die weg moet je zo af en toe het lef hebben om een keuze te maken. Net een stapje verder doen, dan je eigenlijk aandurft. Blijf niet aan de zijlijn staan.

Heb je vragen? Mail me via predikant[at]hervormd.nl! Je bent welkom!