SchuldHulpMaatje worden, iets voor u/jou?

Verborgen ellende
In veel huishoudens krijgen mensen de touwtjes niet meer aan elkaar geknoopt. Problematische schulden komen héél vaak voor. Het kan iedereen overkomen: door een scheiding, door ontslag, door invaliditeit, door oplichting, doordat je onverwacht een aantal toeslagen moet terugbetalen, door een serie tegenvallers, even niet opgelet enz. Vaak gaat het dan van kwaad tot erger, uiteindelijk heb je het gevoel dat je compleet vastzit. Wij van SchuldHulpMaatje zeggen dan: Houd jezelf niet voor de gek, houd het niet verborgen, kom ermee voor de dag. Want een maatje kan uitkomst bieden. Gewoon stapje voor stapje helpen om de zaken weer op orde te krijgen.

Voor iedereen
SchuldHulpMaatje is in meer dan 100 gemeenten actief in de strijd tegen verborgen armoede. In Lansingerland zijn wij sinds 2015 actief met ongeveer 20 maatjes. SchuldHulpMaatje Lansingerland is een initiatief van de diaconieën van acht kerkgemeenschappen in Lansingerland, maar wij helpen alle burgers van Lansingerland die een beroep op ons doen. Het gaat erom dat huishoudens weer een gezonde balans krijgen in uitgaven en inkomsten. Als dat ècht onmogelijk is, begeleiden wij de weg naar de schuldsanering in samenwerking met professionele hulpverleners.

Nieuwe Maatjes
De afgelopen maanden zijn er weer drie nieuwe maatjes opgeleid via een driedaagse training. Maar om alle hulpvragers snel te kunnen begeleiden, zijn er meer nieuwe maatjes nodig. Wilt u zelf maatje worden of kent u iemand die een maatje zou kunnen en willen zijn? Neem dan contact op met een bestuurslid: Leo van de Wielen, 06-52551970, Aad van Ieperen, 06-53817416) of één van de coördinatoren of kijk op de website voor verdere informatie.

Bereikbaarheid en aanmelden
De coördinatoren van SchuldHulpMaatje Lansingerland zijn bereikbaar via mail. Websites: www.benjijschuldenvrij.nl of www.schuldhulpmaatje.nl/locatie/lansingerland, mobiel: Wim de Roos (0640938831) , Jan den Uil  (06 55 33 16 41).

Als een aanmelding binnenkomt, neemt één van de coördinatoren zo snel mogelijk contact op voor een afspraak.